Op de bres voor de aarde

Artikel 8 van 10
€ 24,95

Een ode aan een fervent natuuractiviste. Ook 60 jaar na het verschijnen van de natuurklassieker Silent Spring kan het gedachtegoed van Rachel Carson ons nog steeds inspireren. Dit actuele boek biedt een terugblik die verrassend genoeg ook hoopvol stemt.

Rachel Carson, op de bres voor de aarde toont haar liefde voor de natuur en de moed waarmee ze de strijd aanging voor het behoud van een gezonde leefomgeving. Wat was haar invloed op de milieubeweging? En hoe kan haar betrokkenheid bij een bedreigde aarde ons vandaag nog inspireren? 

Met haar boek Silent Spring maakte Rachel Carson grote indruk. Het boek luidde de noodklok over de stand van ons leefmilieu. Silent Spring werd gepubliceerd in het najaar van 1962 en markeerde het begin van de milieubeweging. Nu, zestig jaar later, is het natuur- en milieubewustzijn, mede dankzij haar, groter dan ooit.

Als waterecoloog en oceanoloog was Rachel Carson (1907-1964) reeds een deskundig en invloedrijk schrijver. Zij schreef drie bestsellers over de zee, haar passie. Over Silent Spring zei ze: ‘Ik móést het wel schrijven, ik zou er later geen vrede mee hebben, als ik stíl zou blijven.’ 

Wat maakte Rachel Carson zo bijzonder? Waardoor zijn zoveel mensen door haar geraakt? Uit welke bronnen putte zij haar inspiratie? En op welke manier is zij vandaag nog relevant? 

Rachel Carson, op de bres voor de aarde toont haar liefde voor de natuur, de moed waarmee ze de strijd aanging en de hoop die ze in het bestaan zelf probeert te vinden. 

Maak kennis met haar leven en werk en zie hoe haar denken zich ontwikkelt. Ontdek haar invloed op de milieubeweging en ervaar hoe haar betrokkenheid bij een bedreigde aarde nog steeds kan inspireren.

Natuur & milieu, duurzaamheid, gezondheid, natuurbehoud, natuurbescherming, vrouw & wetenschap

© 2015 - 2024 Winkelgroener | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel