Eetbare wilde planten door Laurette van Slobbe

Artikel 6 van 10
€ 19,95

“Eten en Drinken met Wilde Planten. Gids voor het herkennen, oogsten en bereiden van wilde planten, het hele jaar door.”

Laurette van Slobbe. 3e herziene druk, 2021. Uitgeverij Florae. Volop met foto’s, indexen.

Eten en drinken met wilde planten is jouw gids in de eetbare natuur. Welke planten oogst je in februari, en welke in juli? Is berenklauw nu giftig of niet, welke planten zijn geneeskrachtig, wat doe je met moerasspirea en wat met klaver?

Deze praktische gids beschrijft meer dan 60 wilde planten, en levert meer dan 100 recepten, gerangschikt per maand, om creatief en lekker aan de slag te gaan. Je leert dus ook welke planten in de wintermaanden te oogsten zijn. Daarnaast is er een handig overzicht per maand over wanneer je welke planten kunt oogsten om te verwerken of te drogen voor later gebruik, en een overzicht op wat voor culinaire manier je de planten kunt verwerken. Op de uitklapbare voor- en achterflap vind je bovendien een foto overzicht van de oogstbare planten per maand, gerangschikt in de categorieën bloemen, groenten, kruiden, specerijen, vruchten en zaden. Je leert hoe je wilde planten kunt verwerken in zachte kaas, in drankjes, en hoe je kruiden droogt. Al deze informatie zorgt ervoor dat je nog makkelijker de vele mogelijkheden van de –vooral veel voorkomende wilde planten- kunt toepassen in de keuken.

© 2015 - 2024 Winkelgroener | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel