Basisboek Wilde bladgroenten door Laurette van Slobbe

Artikel 5 van 10
€ 22,50

Beschrijving

Wilde planten zijn de basis van al onze groenten. Door selectie en veredeling zijn het in de loop van eeuwen de groenten geworden die we nu dagelijks eten. Een flink aantal wilde bladgroenten zijn niet of nauwelijks door deze selectie gekomen. Dat heeft vaak meer met commerciële redenen te maken – teelt, transport, houdbaarheid – dan met smaak en mondgevoel. Met de groeiende interesse in duurzame, lokale en gezonde voeding is het van belang om deze waardevolle wilde bladgroenten alsnog een stevige plek in ons totale voedselpakket te geven. Niet alleen als exquise uitzondering, maar gewoon als hoogwaardige voedingsbron in je dagelijkse leven. Dit basisboek legt 21 van deze smakelijke, vitale en groene groenten op je bord. Met deze soorten kun je in alle seizoenen meer verse bladgroente aan je menu toevoegen.

De 21 wilde bladgroenten verdienen meer ruimte in onze tuinen, klein of groot, en in de eetbare landschappen die meer en meer worden gecreëerd. Bij elk van de 21 wilde bladgroenten wordt kort vermeld hoe je deze het beste in je tuin of in verschillende landschapselementen kunt beheren of telen, maar ook waar je ze in de natuur kunt vinden en hoe je ze het beste kunt bereiden.

Laurette geeft al ruim 20 jaar workshops over eetbare wilde planten en gezonde voeding, werkt met wilde planten als productontwikkelaar voor horeca en retail, is adviseur en is de auteur van ‘Eten en Drinken met Wilde Planten. Gids voor het herkennen, oogsten en bereiden van wilde planten, het hele jaar door’ en van het ‘Handboek Plantaardige en Rauwe Voeding. Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.’ Zie www.florae.nu.

“Als professionele teler van wilde groenten in een voedselbos ben ik enorm blij met Laurette’s pionierswerk om de unieke waarde van deze 21 inheemse planten aan te tonen voor de keuken, alsmede met de praktische teelt-adviezen!” Joyce van den Hoek Ostende, Het Schippershuis.

“Laurette’s kennis van eetbare wilde planten en kruiden is uniek. Ze weet als geen ander hoe planten een krachtige bijdrage kunnen leveren aan onze vitaliteit. Greenyourself benadrukt graag de kracht van bladgroente. Ik ben dan ook héél blij met Laurette’s nieuwste boek over Wílde Bladgroente.” Brenda Bas – auteur van ‘Greenyourself. 85 recepten uit de natuur met de hogesnelheidsblender’

“Een heel waardevol boek, ook voor professionele tuinders, die hun assortiment willen uitbreiden en vernieuwen. De 21 in het boek behandelde, nu nog, wilde bladgroenten verdienen een plaats in het dagelijkse groenteassortiment.” Gert Jan Jansen, Voormalig directeur van XOTUS en Hof van Twello

“Wij als vrijwilligers van de Voedselbank Het Gooi, zijn continu bezig met wat we kunnen kweken voor onze cliënten. We willen daar gaandeweg wilde groenten aan toevoegen. Dit boek is bij uitstek voor ons een inspiratiebron en helpt ons daar zeker bij!“  Hans de Man, medecoördinator van een perceel grond in het Goois natuurreservaat in Huizen.

© 2015 - 2024 Winkelgroener | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel